Vesti

Konami je u potrazi za naslednikom Hidea Kojime za Metal Gear Solid

Hideo Kojima je poznat kao legenda u gejming industriji. Nakon svog doprinosa žanru stealth akcije sa Metal Gear Solid, direktor je odmah postao jedna od najuticajnijih osoba u istoriji gejminga.

Direktor je oživeo ovu franšizu u Konamiju, ali se sada preselio na nove projekte, uključujući Death Stranding 2. Konami žali zbog pada sa Hideo Kojimom, a tim takođe kaže da niko nije bio u stanju da zameni direktora.

Međutim, izdavač potvrđuje da ima talentovan tim sa mnogo ljudi koji bi mogli biti kvalifikovani da preuzmu ovu ulogu kasnije.

RockPaperShotgun je nedavno razgovarao sa Konamijevim producentom, Noriaki Okamura. Medij je upitao Konami ko bi konačno mogao da zameni Hideo Kojimu i stavi developera u pravom pravcu za Metal Gear Solid franšizu.

Okamura je rekao da niko nije bio u stanju da zameni Hideo Kojimu još. Ovo nije ništa iznenađujuće, s obzirom na jedinstven pristup direktora. Međutim, izdavač je stvorio novi tim pun mladog kreativnog uma.

“Stvorili smo ovaj novi Metal Gear Solid tim. Unutar ovog tima, postoji mnogo onih za koje mislimo da bi mogli da stvore nove ideje.”

  • Noriaki Okamura

Prema Okamuri, veoma talentovan tim radi na predstojećoj igri. Producentove reči čine se tačnim jer su poslednje najave uglavnom pozitivne. Remake takođe pokazuje ogromna vizuelna unapređenja u poređenju.

Okamura implicira da Konami može pronaći Hideo Kojiminog konačnog naslednika u ovom timu. To takođe znači da izdavač može nastaviti serijal bez ovog direktora, umesto da se oslanja na rimejkove.

Ipak, Konami ima mnogo poštovanja za čoveka koji je pomogao da Metal Gear Solid dođe u prvi plan industrije. Što se tiče trenutnog rimejka, ovaj projekat je opisan kao gotovo 1:1 rekonstrukcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top