Mobile

Capcomove iOS igre od sada zahtevaju internet konekciju

U iznenađujućem potezu, Apple je prošle godine objavio da će njegovi iPhone 15 Pro modeli moći da podrže potpuno razvijene AAA konzolne naslove, sarađujući sa kompanijama kao što je Capcom da bi doveli igre trenutne generacije na mobilnu platformu. Uprkos očajnom komercijalnom prijemu, Capcom čini se da čini svoje iOS portove još manje primamljivim – sada forsirajući sve svoje Resident Evil igre da zahtevaju internet konekciju da bi se igrale.

Prelazeći na Twitter, Capcom je objavio ažuriranje svojih Resident Evil igara na iOS-u, rekavši: “iPhone/iPad/Mac igrači. Novi patchovi su dostupni za Resident Evil 4, Resident Evil 7 Biohazard i Resident Evil Village. Molimo vas da ažurirate igre putem App Store-a.”

Dok se patchovi obično smatraju pozitivnim, u ovom slučaju možda ćete želeti da sačekate sa ažuriranjem, jer se čitanjem patch beleški može videti da je glavni dodatak sa ovim ažuriranjem dodati oblik DRM-a, sa Resident Evil 7, RE4 i Village sada zahtevaju internet konekciju da bi se pokrenuli, navodeći:

“Zbog promena u procesu pokretanja, sada je potrebna internet konekcija kada se pokreće ova aplikacija.”

Dok nipošto nije prva mobilna igra koja zahteva takvu konekciju, sve Capcom igre objavljene na iOS-u do sada su single player poslovi, tako da je neophodno imati internet konekciju da bi se pokrenule malo smisla – osim ako izdavač to ne radi kako bi prikupio dodatne podatke.

Kako je ranije pomenuto, AAA igre portovane na iPhone uređaje do sada nisu imale najbolje performanse sa prodajnog stanovišta, sa Resident Evil igrama posebno koje su navodno prodale manje od 100.000 kopija ukupno do sada – u najboljem slučaju.

Kao takvo, moguće je da Capcom radi sve što može da pokuša da nadoknadi troškove – čak i ako to očigledno znači analiziranje vaših podataka o igri. Biće zanimljivo videti kako će fanovi reagovati na ovu promenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top