Vesti

Glavni producent iza Marathon reboota otpušten zbog seksualnog zlostavljanja

Pre nekoliko meseci, saznali smo da je Chris Barrett, veteran Bungiea i direktor Marathona, napustio kompaniju. Ove nedelje, saznali smo da je zapravo otpušten iz kompanije, nakon rezultata istrage.

Jason Schreier iz Bloomberga je objavio vest prošle noći, navodeći da je ‘najmanje’ osam žena otišlo na Bungieov HR sa žalbama na Barrettovo ponašanje. Nakon toga, Bungie je sproveo svoju sopstvenu istragu o optužbama, utvrdivši da bi se Barrett neprikladno nabacivao zaposlenima nižeg nivoa i zatražio od njih da igraju igre istine ili izazova.

Postojali su i slučajevi flertujućih SMS poruka, kao i slučajevi hvalisanja bogatstvom i moći. Barrett je imao velike koristi od Sonijeve akvizicije studija Bungie, budući da je bio zaposlen još u vreme Haloa. Akvizicija je mnogim višim rukovodiocima u Bungieu dala priliku da unovče akcije. Bungie CEO je takođe ranije bio optužen za hvalisanje bogatstvom u mesecima koji su prethodili masovnim otpuštanjima u kompaniji.

Barrett je odgovorio na Bloombergov zahtev za komentar, odbacujući optužbu: “Mislim da sam se uvek ponašao sa integritetom i bio poštovan i podržavajući prema kolegama, od kojih mnoge smatram najbližim prijateljima. Nikada nisam razumeo da su mi komunikacije bile neželjene i nikada nisam pomislio da bi mogle da izazovu nekom nelagodu. Ako je iko ikada tako osećao zbog svoje interakcije sa mnom, zaista mi je žao.”

Kao rezultat ove priče, Bungie je vratio i uklonio Marathon Dev Diary sa YouTube-a, jer je u njemu značajno učestvovao Barrett.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top