Gadgets

HORI Split Pad Compact Attachment Set Lavender recenzija

Nintendovi JoyCon kontroleri su zaista impresivan komadić hardvera. Inovativno postavljanje na samu konzolu, precizne kontrole osetljive na pokret i delikatan set vibracija, samo su neke od funkcija koje su veliki plus u njihovom asortimanu mogućnosti. Međutim, kada je u pitanju dizajn, naročito u smislu veličine dok igrate vaš Switch u prenosnom režimu, kupovina alternative je nešto što u potpunosti podržavam. Jedna takva zamena, danas je preda mnom u vidu Split Pad Compact Attachment Seta kompanije Hori.

Ono što prvo ističe kontrolere, nesumnjivo je boja. Nama je stigla varijanta u svetloj boji lavande, što je apsolutno fantastičan odabir kako čini da ovaj set s lakoćom dolazi do izražaja pored gotovo svake vrste igračkog hardvera. Živopisna boja i sam dizajn, predstavljaju stvarno atraktivnu kombinaciju.

Kako je u pitanju JoyCon zamena, kontroleri se mogu koristiti na dva različita načina. Prvi je kačenjem na samu konzolu, dok je drugi povezivanje na poseban “grip” odnosno držač čime kontoleri više podsećaju na običan gejmped. Ovako nešto imamo i na zvaničnim Nintendovim kontrolerima, siguran sam da se sećate.

Po pitanju kvaliteta izrade, Hori ovde nije razočarao. Plastika deluje jako kvalitetno i ne škripi pod prstima kao da otkucava sate do trenutka kvara. Ovo isto važi i za dugmiće od kojih većina pruža odličan osećaj pri pritiskanju, dok svega par deluju nešto labavije. Reč je o ZL i ZR dugmićima sa strane koji ne pružaju isti osećaj čvrstine kao ostatak kontrolera. Ako mene pitate, ne toliko važno koliko “krstić” koji baš odaje utisak Nintendo proizvoda.

Ukoliko ih prikačite na Switch konzolu, razlika u odnosu na zvanične kontrolere je kao nebo i zemlja. Daleko prijatnije i komfornije iskustvo koje u startu daje osećaj da se ruke neće umoriti ni nakon više sati konstantnog igranja. Ovo naročito važi za igrače sa nešto većim šakama, dok bi oni sa manjim možda trebalo da potraže drugačiju soluciju.

Uzmite u obzir i činjenicu da će povećana veličina kontrolera sigurno uticati na mogućnost da Switch smestite u dosadašnje torbice i futrole. Ukoliko ne posedujete neku sa pozamašnim luftom, verovatno ćete morati da kupite novu kako biste konzolu nosili sa prikačenim kontrolerima.

Svaki od njih poseduje i turbo funkciju, gde možete aktivirati brzo pritiskanje bilo kog dugmeta, kao i funkciju za dodeljivanje, gde dva dodatna dugmeta sa donje strane kontrolera mogu klonirati taster po izboru. Ništa revolucionarno, ali u par scenarija će vam sigurno dobro doći.

Ukoliko se pak odlučite da kontrolere koristite prikačene na držač, u vidu klasičnog gejmpeda, na raspolaganju ćete imati čak i povezivanje slušalica ili nekog drugog audio uređaja putem kabla. Ovo je pomalo neočekivano, ali svakako korisno, naročito ukoliko ne posedujete ili ne volite da koristite “bluetooth” slušalice.

Za sav ovaj ponuđeni kvalitet i komfor, osim cenom koja nije baš pristupačna, za ovaj set kontrolera plaćamo i nekolicinom nedostataka ili manje popularnih rešenja. Prvo je evidentno, a to je činjenica da ovo nisu bežični kontroleri. Bez obzira da li su na držaču ili konzoli, nemaju baterije i nisu nezavisni. Na držaču, kontroleri će biti povezani sa konzolom putem izuzetno dugog i kvalitetnog kabla. Ali dok su na samom Switch-u, sitnice kao recimo nemogućnost da konzolu pokrenete pritiskom “home” dugmeta, mogu da zasmetaju. Jednostavno, dok se Switch ne pokrene, ovaj set nema nikakvu kontrolu nad njime.

Vibracija i NFC funkcije takođe nisu prisutne kao ni žiroskop, tako da ukoliko ste neko ko ove mogućnosti zvaničnih kontrolera često koristi, Split Pad Compact ipak nije nešto što će zadovoljiti vaše potrebe.

Ovo je jedan izuzetno kvalitetan i udoban set kontrolera koji se najbolje pokazuje dok je prikačen na samu konzolu. Dovoljno prostora za prste i olakšano držanje konzole u kombinaciji sa jako atraktivnim dizajnom, najveće su prednosti koje dobijate ovom kupovinom. Ukoliko je to ono što tražite, teško da će mi na pamet pasti mnogo boljih alternativa.

Sa druge strane, ako tražite set koji podržava sve osnovne funkcije zvaničnih JoyCon kontrolera, potražite ga na drugom mestu. Ovo je ipak gejmped usmeren ka korisnicima koji traže svega nekoliko opcija, ali koje će raditi besprekorno dobro.

Autor: Milan Živković

Proizvod za svrhu recenzije ustupio: CD Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top