Vesti

Stalker 2 jedva dostiže 25 FPS-a na Xbox Series S konzoli

Stalker 2 je u razvoju već mnogo godina. Konačno, nakon mnogo kašnjenja, igra je zakazana za izlazak kasnije ove godine i trenutno je jedan od najočekivanijih naslova kasne 2024. godine.

Dok je pričao o tome kako Stalker 2 radi na različitim platformama, developeri su potvrdili da igra čak ni ne radi na 30FPS na Xbox Series S u svom trenutnom stanju.

Tokom nedavnog intervjua sa Wccftech, glavni producent Slava Lukyanenka je diskutovao o višestrukim aspektima razvoja, uključujući i prepreke sa kojima se suočio tim tokom procesa optimizacije.

Dok je odgovarao na jedno od pitanja o Xbox Series S, glavni producent je izjavio da je tim siguran da može još uvek da postigne solidne rezultate uz dovoljno rada i napora.

On kaže da tim ima dva moda za Xbox Series X: performans mod, koji radi na 60 FPS, i kvalitetni mod, koji radi na 30 FPS, ali nudi visoku rezoluciju. Tim planira da kombinuje oba kako bi postigao slične rezultate u Series S.

“Još ne. Do sada smo ga imali oko 25 FPS na Xbox Series S, ali još uvek imamo prostora za optimizaciju.”

  • Slava Lukyanenka

Dok Xbox Series S trenutno ne dostiže cilj od 30FPS, developeri su puni nade da će dostići solidan frejmrate pre izlaska.

Ukupno, Game Science je prilično siguran. Nakon godina tvrdog rada, studio čini se da je spreman da objavi Stalker 2, bez više kašnjenja koja se očekuju. Igra konačno stiže u novembru, tako da tim marljivo radi na tome da napravi konačne optimizacije za Xbox Series S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top