PC

Developeri iza originalne Risk of Rain igre prešli u Valve, potencijalno za novi Half-Life

Valve je retko pravio velike akvizicije, sa poslednjom kao što je akvizicija Campo Santo, studija iza indie-hita, Firewatch, još 2018. godine. Sada, Valve je napravio još jedan potez, zapošljavajući developere u Hopoo Games, tim iza Risk of Rain serijala, pre nego što je IP kupljen od strane Gearboxa.

U izjavi, Hopoo Games je potvrdio da će sa svojim developerima koji se sele u Valveove kancelarije, studio reći zbogom za sada i zaustaviće produkciju na svojoj neobjavljenoj igri. Umesto toga, Hopoo Games tim će početi da radi na raznim in-development projektima u Valve-u.

“Danas imamo uzbudljivo ažuriranje: Duncan i Paul, zajedno sa mnogim drugim talentovanim članovima u Hopoo Games, sada će raditi na razvoju igara direktno u Valveu. Neverovatno smo zahvalni Valveu na njihovim partnerstvima u poslednjoj deceniji i uzbuđeni smo što nastavljamo raditi na njihovim neverovatnim naslovima. Međutim, to znači da zaustavljamo rad na našoj neobjavljenoj igri, Snail.”

“Volimo da pravimo igre – i nastavićemo to da radimo, godinama koje dolaze. Uzbuđeni smo što radimo rame uz rame sa talentovanim ljudima u Valveu. Ali za sada – spavaj dobro, Hopoo Games.”

Zanimljivo je da ovaj potez dolazi odmah nakon što su datamineri otkrili da Valve radi na novoj single-player Half-Life igri. Situacija je sva vrlo slična Valveovoj akviziciji Campo Santo još 2018. godine, nakon što su se ti developeri preselili u Valveovu kancelariju, oni su odbacili svoje planove za svoju najavljenu igru, Valley of the Gods, i umesto toga počeli da rade na Half-Life: Alyx. Potpuno je moguće da će Hopoo Games tim sada pomagati na novoj, neobjavljenoj Half-Life igri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top