PC

Gasi se Concord, Sony vraća novac kupcima

Do sada, sigurno je reći da je live-service multiplayer hero shooter Concord jedan od najvećih first-party neuspeha u istoriji Playstation platforme. Nakon zastrašujuće niskih istovremenih brojeva igrača i procenjenih ukupnih prodaja od samo 25,000 kopija, Sony je bio brz da odgovori – najavljujući momentalno zaustavljanje sve prodaje uz pune povraćaje svima.

Praveći najavu na PlayStation Blogu, Ryan Ellis – Game Director u Firewalk Studios – je rekao: “Concord fanovi – slušali smo pažljivo vaše povratne informacije od lansiranja Concorda na PlayStation 5 i PC i želimo da zahvalimo svima koji su se pridružili putovanju na brodu Northstar. Vaša podrška i strastvena zajednica koja je izrasla oko igre su značile svet za nas.”

Nastavili su, “Međutim, dok su mnoga kvalitetna iskustva odjeknula kod igrača, takođe smo prepoznali da drugi aspekti igre i našeg početnog lansiranja nisu sleteli onako kako smo želeli. Stoga, u ovom trenutku, odlučili smo da izvučemo igru offline počevši od 6. septembra 2024. godine i istražimo opcije, uključujući i one koje će bolje dostići naše igrače.”

Pored toga, prodaja za igru je zaustavljena, sa PlayStationom koji obećava pune i automatske povraćaje za sve one koji su kupili igru – bez obzira na platformu/storefront. Potpuni detalji o povraćaju se mogu naći OVDE.

Dok se ovo planiralo, još je prilično iznenađujuće videti Sony da prizna svoje neuspehe tako brzo nakon lansiranja igre. Biće zanimljivo videti kada/ako se igra ponovo lansira kasnije kao free-to-play naslov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top