Vesti

Series S pravi probleme i za Dune Awakening

U poslednjih nekoliko godina – ali posebno u poslednje vreme – videli smo sve veći broj diskusija koje okružuju Microsoftovu manje moćnu trenutnu generaciju konzole: Xbox Series S. Prethodno opisan od strane jednog developera kao “iritantan za optimizaciju”, tim iza nadolazećeg DUNE Awakening Survival MMO-a je podelio slične žalbe sa Xbox Series S, nazivajući ga “izazovom”.

U intervjuu sprovedenom tokom Gamescoma (i izveštavanom od strane VG247), Scott Junior – glavni proizvodni nadzornik u Funcomu – objasnio je zašto će nadolazeći Survival MMO biti lansiran prvo na PC-u, rekavši:

“Dakle, to je jedan od razloga zbog kojih izlazimo prvo na PC-u. Postoji mnogo optimizacija koje moramo da uradimo pre nego što izbacimo na Xbox. Ali da, Xbox Series S je izazov.”

Rečeno je da, tim deluje sigurno da će dobiti DUNE Awakening da dobro radi na svim platformama, sa Juniorom koji dodaje: “Ali će i dalje dobro raditi na hardveru koji je star godinama i godinama. Bićemo u mogućnosti da to uradimo!”

Kako je pomenuto, Xbox Series S je bio tema mnogih diskusija koje okružuju trenutne borbe razvoja igara, sa naslovima kao što su Baldur’s Gate 3, Black Myth: Wukong i nadolazeći Kingdom Come: Deliverance II koji su svi navodno pogođeni na jedan ili drugi način od strane ograničenja Series S.

Ipak, kao što smo videli, Series S može da ponudi ubedljiv paket sve dok je igra pravilno optimizovana i razvijena sa hardverom na umu. Biće zanimljivo videti kako će se low-end PC-ovi ponašati sa DUNE Awakening – i kako će se to uporediti sa Series S izlaskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top