PlayStation 5

Sony veruje da Playstation nema dovoljno originalnih franšiza

PlayStation je dom nekih od najvećih gejming naslova. Mnogi bi tvrdili da PlayStation ima najbolje franšize među tri velika gejming giganta, iako Nintendo i Xbox franšize nisu previše daleko.

Zanimljivo je da se Sony čini da se ne slaže. Prema Sonijevom Hiroki Totokiju, kompaniji je potrebno više originalnih naslova.

Hiroki Totoki je trenutni Sony CFO, i on je preuzeo interesovanje za PlayStation odeljak. Govoreći o širem Sony poslu, on je primetio da su originalni IP-ovi trenutno problem za kompaniju.

“Da li je to za igre, film ili anime, nemamo toliko mnogo IP-a od početka.”

  • Hiroki Totoki

Dok je lako videti zašto Hiroki Totoki oseća ovako o filmovima i anime segmentu, komentar o gejmingu je malo čudan.

S obzirom na to da PlayStation ima franšize kao što su God of War, Bloodborne, Horizon, Days Gone i još mnogo toga, teško je zamisliti njegov portfolio kao nedostatak originalnog sadržaja. Gaming gigant takođe ima bogatstvo naslova koji nisu bili posećeni u mnogo godina.

Fanovi žele da vide kako se Killzone i Resistance vraćaju, ali je Sony izabrao da ignoriše ove franšize. Kao takvo, Hiroki Totokijeve primedbe mogu se videti kao malo previše oštre. Ranije je CFO primetio da PlayStation timovi treba bolje da upravljaju budžetima.

Sony trenutno cilja da proširi svoje originalne franšize, tako da bi ovo takođe trebalo da dovede do više originalnog sadržaja od PlayStationa. Trenutno, razni studiji, uključujući Naughty Dog i Santa Monica, rade na novim IP-ovima, tako da bi fanovi trebalo da očekuju velike najave od ovih timova u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top