PC

Razvoj Black Myth: Wukong trajao 6 godina i koštao 70 miliona dolara

Priča o uspehu Black Myth: Wukong se nastavlja. Novi izveštaj Bloomberga potvrđuje zvanične detalje o akcionom RPG-u nakon što je oborio rekorde na Steamu i zaradio veoma pozitivne ocene.

Game Science je potvrdio da je do sada prodato 18 miliona jedinica. Štaviše, tim je potvrdio da je potrošio oko 70 miliona dolara na ovo izdanje.

Prema Game Science, ovaj akcioni RPG je kreiran za oko šest godina. Tokom ovih šest godina, tim je prošao kroz razne promene kako bi proširio studio i pripremio se za AAA razvoj.

Brojka od 70 miliona dolara je zanimljiva jer mnoge AAA produkcije obično koštaju mnogo više. Uprkos ograničenom budžetu, fanovi su smatrali ovaj RPG prilično prijatnim i rivalskim sa mnogim drugim izdanjima koja su koštala preko 100 miliona dolara.

Zbog relativno niskog budžeta, Black Myth: Wukong je bio veoma profitabilan. 18 miliona prodaje je prevedeno u skoro milijardu dolara prihoda. Kao posledica toga, studio je potvrdio razvoj DLC-a.

Game Science ide napred sa istom ambicijom koja je učinila Black Myth: Wukong takvim istaknutim hitom. Namera je da se pruži još više imerzivnih iskustava za fanove u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top