Vesti

Ubisoft izgubio preko 80% svoje vrednosti u zadnjih 6 godina

Posted on

Ubisoft je u poslednjih nekoliko godina u krizi zbog pada prodaje igara. Kompanija je imala nade da će njena velika open-world Star Wars igra, Star Wars Outlaws, pomoći da se okrene plima, ali čini se da je prodaja bila niža nego što se očekivalo i, kao rezultat, Ubisoft akcije su pale na 10-godišnji minimum.

Ubisoftova cena akcija je pala na €13,82 u vreme pisanja, sa akcijama koje nastavljaju da padaju tokom vikenda. Pre vikenda, Ubisoft je radio nešto bolje na €15,50 po akciji. Ovo je najniže što su Ubisoftove akcije bile od 2014. godine i predstavlja veoma značajan pad u odnosu na Ubisoftovu pre-pandemijsku cenu akcija.

Ubisoft je dostigao vrhunac još 2018. godine, sa akcijama koje su porasle na oko €100 po akciji. To znači da je u post-pandemijskoj eri, Ubisoft izgubio preko 80% svoje tržišne vrednosti.

U poslednjih nekoliko godina, Ubisoft je razmatrao prodaju, ali se umesto toga odlučio da ostane na kursu i preuzme investiciju od Hedge fondova kao što je Blackrock. Ubisoft je takođe preuzeo investiciju od Tencenta u godinama pre da bi se izbegla neprijateljska akvizicija od strane bivše Activision matične kompanije, Vivendi.

Ovo sledi nakon grubog broja godina za Ubisoft, koji je video franšize kao što su Watch Dogs stavljene na led, mnoge planirane besplatne-za-igra naslove otkazane nakon godina u razvoju, kao i nekoliko visokoprofilnih flopova, kao što su Skull & Bones, kao i XDefiant, koji krvari igrače od svojih prvih nedelja na tržištu.

Ubisoft će imati priliku da se vrati pre kraja godine sa nadolazećim izlaskom Assassin’s Creed Shadows, prve igre u franšizi postavljenoj u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version