Gadgets

Zvanično najavljen Playstation 5 Pro – izlazi u novembru sa cenom od 799€

I tu je! Sony je zvanično najavio Playstation 5 Pro konzolu, najnovije pojačanje aktuelne generacije sa dosta većom snagom, ali i višom cenom.

Nakon meseci glasina i curenja informacija, Sony je održao tehničku prezentaciju i na svom blogu detaljno opisao sve adute i novitete koje donosi novo parče hardvera.

PS5 Pro je nadogradnja na sve ono što je manjkalo konzoli objavljenoj još pre 4 godine, znači dobijamo još kvalitetniju grafiku i viši frejmrejt koji ide čak do 120 FPS.

Najveća nadogradnja, maltene i jedina, dolazi od grafičkog čipa. Novi GPU u PS5 Pro konzoli ima 67% više jedinica, 28% bržu memoriju što se pretače u čak 45% brže renderovanje gejmpleja za dosta prijatniji gejming iz kauča.

AI je svuda, pa tako nije zaobišao ni PS5 Pro, pošto je Sony predstavio PSSR (Playstation Spectral Super Resolution), rešenje za upscaling na bazi veštačke inteligencije koje pruža dosta oštriju sliku i neverovatnu količinu detalja, prema rečima Sonija i Marka Cernija, glavnog “arhitekte” iza PS5 konzole.

Kompatibilnost je dodatno poboljšana sa još stabilnijim igranjem naslova prošle generacije, a zahvaljujući gorenavedenim nadogradnjama PS4 igre izgledaju bolje nego ikada.

Sve je ovo više nego sjajno i PS5 Pro opravdava svoje postojanje kvalitetnim nadogradnjama, ali smo došli i do cene. Ona može biti bolna tačka svakom potencijalnom kupcu koji se već zagrejao za nadogradnju PS5 konzole ili da tek sada uskoči u vode nove generacije. Cena za PS5 Pro je 799 € i u paketu dobijate 2TB SSD, kontroler, Astro’s Playroom, ali bez čitača diskova i stalka.

Playstation 5 Pro u prodaju stiže ove jeseni, od 7. novembra, taman pred praznike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top