Vesti

Blast from the past: Populous (1989)

populous-c-1

Igrati kao izmišljeni junak u fantastičnom ili bilo kakvom drugom svetu jeste zanimljivo, ali igrati ulogu Boga ima svoju specijalnu draž. Prva igra koja je sa sobom donela takvu opciju jeste strategija Populous.

Kroz preko 500 nivoa, igrači kao božanstvo imaju zadatak da upravljaju svojim sledbenicima usmeravanjem, manipulacijom, a neretko i intervencijom zarad dobrobiti civilizacije. Glavni cilj igre je poraziti drugu civilizaciju koju vodi drugo, suparničko božanstvo. Strategija se generalno svodi na povećanje broja sledbenika koji nadmašuje protivnike, a igrači na raspolaganju imaju i razne moći, poput izmene terena, izazivanja prirodnih nepogoda i stvaranja moćnih vitezova.

Gejmplej se odvija iz izometrične perspektive i sam dizajn dosta podseća na tabličnu igru. Ovo je i bila originalna ideja čuvenog kreatora Pitera Molinjuksa i njegovog studija Bullfrog Productions, koji je prototip kreirao pomoću Lego kockica.

Sa četiri miliona prodatih primeraka, Populous spada među najbolje prodavane PC igre iz svoje ere. Igra se mnogima dopala upravo zbog toga što je pred publiku dovela nešto novo, do tada neviđeno. Zahvaljujući ovom uspehu, Populous je narednih godina dobio nekoliko ekspanzija i nastavaka. Serijal je u celosti izdao Electronic Arts.

Populous je prvo izdat za Amiga računare, a kasnije je portovan i na druge sisteme, kao što su DOS i Game Boy.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top