PC

Diablo 4 zaradio preko 150 miliona dolara samo putem mikrotransakcija

Diablo 4 je bio masivno izdanje za Xbox. Naslov je brzo postao najbrže prodavana Blizzard igra ikada i zaradio je preko 666 miliona dolara prihoda za manje od nedelje. Međutim, jedna velika zamerka koju je svi imali za Diablo 4 su bile mikrotransakcije.

Uprkos toliko kritika, igrači su aktivno investirali u mikrotransakcije, što je dovelo do ukupnog prihoda od mikrotransakcija većeg od 150 miliona dolara.

Diablo 4 je bio teško bombardovan zbog ovog razloga odmah nakon lansiranja. Međutim, stvar koju su fanovi kritikovali za ovu igru postala je njena najveća snaga. Čak i sa mobilnom igrom Diablo Immortal, Blizzard je zaradio ogromnih 24 miliona dolara prihoda.

Vođenje strategije monetizacije prodavnice i planiranja roadmapa koji su doveli do preko 150 miliona dolara prihoda od MTX-a

  • Senior Product Manager

Vest dolazi sa LinkedIn naloga Senior Product Managera za igru. On vodi strategiju monetizacije za Diablo 4 kozmetičku prodavnicu koja uključuje personalizovane pakete i druge ponude.

Mikrotransakcije uključene u igru su toliko apsurdne da neki paketi čak koštaju više od same osnovne igre. Čak i to nije zaustavilo igrače da intenzivno investiraju u njih, što je dovelo do značajnog dela prihoda iz kozmetičke prodavnice.

Pored toga, objava navodi da je igra zaradila ogromnih 1 milijardu dolara od svog izlaska. To je takođe najprofitabilnija igra u celoj franšizi i imala je solidnu bazu igrača više od godinu dana od svog lansiranja.

Play! kaže: Još pre izlaska, igrači su već strahovali od mikrotransakcija. Međutim, ovaj novi razvoj ponovo podiže pitanje da su moderni igrači previše popustljivi sa svojim novčanicima prema mikrotransakcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top