Domaća Scena

Srbija je spremna za Svetski Esports Šampionat u Rijadu: Upoznajte naše reprezentativce!

Naši reprezentativci za dva meseca putuju u Rijad!

Od 11. do 19. novembra 2024. godine, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije i deo impozantnog nagradnog fonda od 1.000.000 dolara. Na ovom prestižnom događaju će učestvovati i Srbija koja se na svetskom esports prvenstvu takmiči od njegovog osnivanja, tačnije 13 godina. Ovo će biti 16. po redu Svetski Esports Šampionat (WEC24) u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IESF) gde ćemo gledati okršaj rekordnih 130 timova!

 Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. Ako ste prethodnih godina pratili WEC, verovatno ste primetili da se Tekken ne nalazi na ovoj listi. IESF je zato kao zamenu po prvi put najavio ženski MLBB turnir, koji će se ove godine igrati uz ženski Counter-Strike 2 turnir. Kako se IESF ubrzano približava, bio bi red da se upoznamo sa našim reprezentativcima!

Tradicionalno, nacionalne kvalifikacije su organizovali Klan RUR i Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) tokom prolećnih meseci 2024. godine. Po završetku sezone, odabrani su predstavnici u svim disciplinama, da bi kasnije nastavili takmičenje na regionalnim, tačnije evropskim kvalifikacijama. Jedini izuzetak je naš eFootball predstavnik, Marko ”Roksa” Roksić, koji je obezbedio direktan plasman za Svetski Šampionat. Pa hajde da krenemo od njega!

Marko Roksić

gef-euro-champs2023-srbija-roksa-esports
Foto: SESE

Poznat kao jedan od najboljih eFootball igrača iz naše zemlje, Roksić će nas na po treći put zaredom predstavljati na WEC šampionatu. Marko nije poznat samo u Srbiji, već i u svetu zbog dugogodišnjeg uspeha na mnogim međunarodnim esports turnirima. Tokom godina se odlično pokazao protiv globalne konkurencije, a osvojio je i mnoštvo titula i medalja. Najskorije smo imali priliku da navijamo za Roksu na Esports Mediterranean Games, gde je osvojio bronzu.

Roksić je na prošlogodišnjem IESF prvenstvu u Rumuniji dogurao do četvrtfinala. Evo kakva su mu očekivanja od ovogodišnjeg izdanja događaja:

”Jako je lep osećaj predstavljati Srbiju na međunarodnom događaju kao što je WEC. Očekujem veliku konkurenciju kao i prošle godine, ali verujem da ću doći do boljeg rezultata. Takođe mi je jako drago što su naši kanteraši prošli jer momci stvarno imaju kvalitet, a i uvek smo se lepo družili na ovakvim turnirima”.

Srpska CS2 ekipa

choiv_cs2_wec23_esports_1
Foto: SESE

Kao što je Roksa rekao, Srbija će i ove godine imati Counter-Strike predstavnike na Svetskom Esports Šampionatu. Kao jedna od najboljih ekipa iz Evrope, Srbija će pokušati da nadmaši svoj prošlogodišnji, inače fenomenalan rezultat. Posle bronze u Jašiju (kao i novčane nagrade od 20.000 dolara), ciljamo na zlato u Rijadu!

Ako iole pratite domaći kanter, sigurno ćete prepoznati naše reprezentativce. U Rijadu ćemo navijati za Luku ”c0llins” Živanovića, Nikolu ”Dragon” Boškovića, Vladana ”Kind0” Mandića, Vladana ”VLDN” Radevića, Luku ”emi” Vukovića i Ivana ”choiv7” Živkovića, CS veterane koji imaju višegodišnje iskustvo kako sa lokalnim, tako i sa internacionalnim timovima. Izuzev emija i c0llinsa, ovu identičnu postavu smo prošle godine bodrili u Rumuniji.

Sa dve reprezentacije na okupu, Srbija je sada spremna za Svetski Esports Šampionat. Za nešto više od dva meseca, naši momci će se u Rijadu takmičiti sa najveštijim esportistima sveta! O prenosu ćemo vas blagovremeno obavestiti, tako da garantujemo da nećete propustiti nijedan meč.

Nek’ im je sa srećom!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top