Vesti

Ubisoft pod pritiskom da postane privatna kompanija, investitori traže ostavku direktora

Akcije Ubisofta su nedavno pale nakon teške godine za Ubisoft, koja je videla igre poput Star Wars Outlaws i Skull & Bones koje nisu uspele da ispune očekivanja. Sada, barem jedan investitor vrši pritisak na Ubisoftove šefove da odvedu kompaniju u privatno vlasništvo.

Akcije Ubisofta su trenutno na najnižem nivou u 10 godina i, kao što smo napomenuli, kompanija je izgubila preko 80 posto svoje tržišne vrednosti od svog vrhunca u 2018. Ovaj nedelje, akcije su pale za još nekoliko procenata, a sada jedan akcionar moli Ubisoft da postane privatna kompanija nakon više od dve decenije kao javno trgovana kompanija.

AJ Investments, koji poseduje manjinski udeo u Ubisoftu, objavio je otvoreno pismo Ubisoftu (putem Insider Gaming), navodeći da je kompanija „loše upravljana“ i da su „akcionari taoci članova porodice Guillemot i Tencenta, koji ih iskorištavaju“.

Pismo poziva Ubisoft da postane privatna kompanija, da implementira „opširni program smanjenja troškova“ i „optimizuje nivoe zaposlenosti da bi bili uporediviji sa vodećim igračima u industriji“. Takođe se poziva na to da Yves Guillemot, izvršni direktor Ubisofta, podnese ostavku i dozvoli novom izvršnom direktoru da preuzme vođstvo. S obzirom na pad Ubisofta u poslednjoj deceniji, to se ne čini kao nefer zahtev.

Dok AJ Investments želi ove promene, nije jasno da li postoji saglasnost među ostalim akcionarima. AJ Investments takođe priznaje da dok je Ubisoft trenutno u lošoj poziciji, oni veruju da je kompanija trenutno podcenjena i da je na kraju krajeva Ubisoft menadžment kriv za to.

Ubisoft nije javno odgovorio na pismo, a dok AJ Investments ima akcije u Ubisoftu, on poseduje manje od 1% udela u kompaniji, tako da nema mnogo moći da nameće promene. Međutim, ako i drugi investitori imaju problema sa trenutnim Ubisoft menadžmentom, onda bi moglo doći do mnogo većeg pritiska za promene u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top