Filmovi-Serije

Borderlands film je 100 miliona dolara u gubitku

Posted on

Prošlog meseca, Borderlands film je debitovao u bioskopima kao najgore ocenjena adaptacija video igre ikada sa 0% rejtingom, iako je uspeo da se popne više u jednocifrene brojeve tokom početnog vikenda. Već smo znali da je film bio u nekim finansijskim problemima kada je brzo skinut sa bioskopskih ekrana i učinio dostupnim digitalno, ali je cela situacija prilično žalosna.

Borderlands film, proizveden između Gearbox i Lionsgate Films, se veruje da je imao budžet produkcije od 115 miliona dolara, sa dodatnih 30 miliona dolara za marketing i distribuciju. Prema The Numbers, sajtu koji prati prodaju na bioskopskim blagajnama širom sveta, Borderlands film je doneo samo 31 milion dolara tokom svog prikazivanja na velikom platnu, što je dovelo do velikog gubitka.

Sa 0% ocenom na Rotten Tomatoes, Borderlands sedi na dnu liste za ocenjene adaptacije video igre, debitujući ispod nekih od najgorih filmova iz ere 2000-ih, kao što su Street Fighter: The Legend of Chun-Li, Alone in the Dark, House of the Dead, Blood Rayne i Postal.

Borderlands film će imati šansu da pokuša da povrati malo novca nazad kroz digitalne i blu-ray prodaje, kao i potencijalno licenciranje filma na streaming usluge u budućnosti. Za sada, međutim, film je dostupan samo za kupovinu ili iznajmljivanje na uslugama kao što su Prime Video i Apple TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version