PlayStation 5

Iako je dosta jača, GTA 6 opet neće raditi u 4K60FPS na PS5 Pro konzoli

GTA 6 je nesumnjivo najhajpovanija i najočekivanija igra u gejming industriji. Iako se kaže da je igra prva koja će povećati cenu od 70 dolara, fanovi ne bi trebalo da brinu, jer to možda neće biti slučaj.

Takođe, bilo je nedavno nekih glasina koje su se odvijale da je igra odložena za 2026. godinu, ali najpouzdaniji insider u ovom slučaju potvrdio je da trenutno nije planirano nikakvo kašnjenje. Samim tim, fanovi su takođe bili zabrinuti da li će igra raditi na 60FPS na nadolazećoj PS5 Pro.

Nažalost, ova konzola neće biti u mogućnosti da pokrene GTA 6 na 60 FPS kao što je potvrdio Digital Foundry.

U nedavnom intervjuu, IGN je pitao Digital Foundry da li će GTA 6 raditi na 60FPS na PS5 Pro. Leadbetter je dao brz odgovor, rekavši ne, jer su GTA igre uvek bile kompleksne simulacije koje dosta opterećuju CPU, zbog čega je svaka GTA igra prvobitno lansirana na svojim ciljnim platformama na 30fps (ili niže!).

On dalje objašnjava da Pro verzija koristi isti CPU kao PS5, tako da bi bilo izuzetno izazovno postići 60FPS. Čak se ne čini ni ostvarivim, jer problem ne leži u GPU-u; leži u CPU-u.

PS5 Pro je velika nadogradnja od osnovne verzije. Dok mnogi možda ne misle da je to vredna nadogradnja, ona će i dalje pokretati nadolazeći GTA bolje nego bilo koja druga konzola. Igra neće biti objavljena za PC od prvog dana, tako da bi za najbolje rezultate, fanovi morali da se odluče za Pro verziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top