PC

Valve značajno unapredio Steam Family Sharing

Valve čini Steam Families dostupnim za sve na platformi. Za one koji ne znaju, Steam Families je skup porodici fokusiranih funkcija koje zamenjuju Steam Family Sharing i Steam Family View. Ova nova platforma nudi centralizovani sistem za upravljanje pristupom igrama unutar porodice, pružajući prikladnije iskustvo za korisnike nego njegovi prethodnici.

Da bi pokrenuli Steam Families iskustvo, korisnici mogu da uspostave svoju sopstvenu porodičnu grupu i da pozovu do pet članova, dajući im pristup različitim funkcijama. Nova Family Sharing funkcija radi prilično kao i stara, omogućavajući članovima porodice da pristupe međusobnim bibliotekama igara, omogućavajući im da igraju naslove iz jedne druge kolekcije. Dodatno, pojedinci zadržavaju vlasništvo nad svojim postojećim igrama i mogu da nastave da proširuju svoje biblioteke bez ograničenja.

Unutar Steam Family, članovi su označeni kao odrasli ili deca, sa odraslima koji imaju ovlašćenje da upravljaju pozivima i postavljaju ograničenja naloga. Jedna stvar koja dolazi sa Steam Families je uvođenje zahteva kupovine za decu, što dalje pojednostavljuje proces kupovine igara za decu, omogućavajući deci da traže kupovine igara. Ove zahteve zatim može da prihvati ili odbije odrasli.

Da bi se pojednostavila ova procedura, Steam Families je uključio novu opciju plaćanja u kojoj dete može da zatraži račun da odrasli u porodici plati za svoju korpu za kupovinu. Roditelj može da autorizuje i plati za transakciju koristeći svoj mobilni uređaj ili e-poštu. Kada se prihvati, sve igre u korpi za kupovinu će biti dodate na detetov račun.

Roditelji mogu takođe da koriste druge funkcije roditeljske kontrole unutar Steam Families da bi nadgledali i regulisali svoje dečije aktivnosti igranja. Ovo uključuje ograničavanje pristupa igrama, Steam Store, Community i Friends chat, postavljanje ograničenja vremena igranja (po satno/dnevno), i gledanje izveštaja o vremenu igranja. Dodatno, odrasli mogu da odobre/odbiju zahteve od dečjih računa za dodatno vreme igranja ili pristup funkciji (privremeno ili trajno) i da vrate detetov račun ako izgube svoju lozinku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top