PlayStation 4

Sony uverava da će kućne konzole ostati prioritet u daljoj budućnosti

Tokom poslednje generacije, videli smo da Sony sve više prihvata PC gejming tržište, donoseći svoji katalog igara na platformu, kao i neka odabrana day-one izdanja. U neočekivanom potezu međutim, proizvođač PlayStationa je sada potvrdio činjenicu da će konzole ostati kompanijin osnovni prioritet.

U intervjuu koji je sproveo Nikkei, CEO Platforme Business Group na SIE – Hideaki Nishino – je bio upitan o “vrednosti kućnih konzola” u današnjem danu i dobi; sa Nishinoom koji odgovara:

“Mislim da mnoge mobilne igre imaju reklame, a PC su teški za podesiti. Sa PS, možete igrati sadržaj koji ste kupili čim ga uključite. Proizvodi su jasno prikazani u prodavnicama gde kupujete softver, tako da je to intuitivno iskustvo.”

Nishino je nastavio: “Trudimo se da povećamo ukupno tržište igara tako što ćemo proširiti sadržaj na PC. Nema sumnje da će kućne konzole biti jezgro našeg posla, ali nudeći naslove za druge uređaje osim kućnih konzola, doći ćemo do šireg spektra kupaca.”

Sonijeva veza sa PC tržištem je bila nešto nekonzistentna. Dok je bilo velikih hitova kao što su Helldivers 2, bilo je takođe mnogo naslova koji su podbacili.

Prema procurelom dokumentu iz februara 2023. godine, najuspešnija PlayStation igra na PC-u u to vreme bila je Horizon Zero Dawn, prodajući 3,3 miliona kopija u 2 i po godine. Nasuprot tome, ista igra na PlayStation 4 u to vreme je uspela da proda preko 10 miliona kopija za skoro tačno dve godine.

Za razliku od Microsofta i Xboxa, čini se da Sony ostaje više posvećen konzolnoj platformi i nastaviće da ga daje prioritet preko drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top