Vesti

Ubisoft izgubio 30% svoje vrednosti kroz samo mesec dana

Posted on

Ubisoft je nekada bio kompanija koja je stavljala osmehe na lica mnogih igrača. Stoji iza mnogih poznatih igara koje vrede igrati. Međutim, u poslednje vreme, gejming gigant nije bio miljenik od strane obožavalaca.

Poslednja igra koju je napravio Ubisoft koja je bila zapravo zabavna za igranje bila je Prince of Persia: The Lost Crown. Osim toga, sva nedavna izdanja su bila visoko kritikovane. Sada, nakon lošeg lansiranja Star Wars Outlaws, vrednost kompanije je značajno opala.

Vrednost Ubisofta je opala za preko ogromnih 30% u samo mesec dana.

Ubisoft je još uvek jedan od giganata u industriji, ali sa tim kako stvari idu, možda neće biti u mogućnosti da ostane na nogama još dugo. Neuspeh Star Wars Outlaws bio je već prilično očigledan, i izazvao je kompaniji mnoge probleme.

Čak su i akcionari istakli ovaj problem, i bilo je diskusija o tome da gigant ide u privatne vode. Kompanija je izgubila preko 80% svoje vrednosti u poslednjih 5 godina. Za referencu, izgubila je skoro 3% vrednosti samo danas i preko 16% u poslednjih 5 dana.

To pokazuje da je nedavno lansiranje developera bilo daleko od idealnog. Gejming gigant je takođe nedavno optužen za kršenje zakona sa svojim kontroverznim programom mentorstva. U poslednje vreme, Ubisoft se suočava sa problemima nakon problema.

Malo je verovatno da će izaći iz ove kontroverzne situacije jer se Assassin’s Creed Shadows takođe približava lansiranju. Dok neki veruju da može da spasi giganta, možda neće biti moguće, s obzirom na to da je obožavatelji su takođe visoko kritikovali ovu igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version