Vesti

Pravnik tvrdi da Ubisoft ”krši zakon” sa svojim mentorskim programom koji isključuje muškarce

Pravni analitičar Andrew Esquire je na svom YouTube kanalu Legal Mindset razgovarao o novom mentorskom programu koji je najavio Ubisoft. Esquire tvrdi da je ovaj program protivzakonit pošto je specifično izopštio sve osobe muškog pola.

Na zvaničnom sajtu Ubisofta, kompanija promoviše svoj program Develop at Ubisoft sa propratnom porukom:

”U Ubisoftu želimo da izgradimo najkreativnije, najraznovrsnije i najinkluzivnije okruženje i da pružimo podršku najmanje zastupljenim grupama. Program je otvoren za sve žene i nebinarne osobe, konkretno studente i polaznike koji su nedavno diplomirali, sa manje od dve godine radnog iskustva, i pre svega ljubitelje video igara koji žele da razviju svoje veštine u oblasti game dizajna i programiranja”.

Iako Ubisoft u ovom odeljku nije bio dovoljno konkretan, u prijavi postoji jasan uslov u kome se navodi da ”svi polaznici moraju da se identifikuju kao žena ili nebinarna osoba”.

Foto: Ubisoft

Esquire je istakao da bi Ubisoft mogao da upadne u ozbiljne legalne probleme zbog ovog programa, uporedivši celu situaciju sa Diznijevim sudskim sporom koji je trenutno u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top