PC

Prodaja PC igara opala dok je kod konzola cvetala u prošloj godini

PC i konzole svaka imaju svoj skup publike. Neki preferiraju konzole za lakoću pristupa, dok drugi preferiraju PC za svestranost. Međutim, čini se da je konzolna publika bila više u igrama prošle godine, jer je prodaja PC igara opala dok je prodaja konzola porasla 2023. godine.

The Wall Street Journal je nedavno objavio video koji raspravlja o tome zašto je Xbox izgubio konzole ratove. Oni su otkrili grafikon koji pokazuje potrošnju potrošača na PC i konzole tokom godina.

Zanimljivo je da je dok je PC gejming držao svoj sopstveni većinu vremena, došlo je do pada prošle godine. S druge strane, konzolni gejming se prilično povećao. To dolazi uprkos tome što su prodaja konzola opala u poslednjih nekoliko meseci, uključujući PlayStation 5.

Jedan čvrst razlog za niske prodaja PC-a je količina vremena koje igrači provode na različitim igrama. Na PC-u, mnogi igrači preferiraju da igraju multiplayer i takmičarske naslove, uključujući CS2, Valorant i druge, koji nisu dostupni na konzolama.

Još jedan razlog bi takođe mogao biti jednostavnost konzola. Samo kupite konzolu, postavite je i ili preuzmete igre iz radnje ili ih kupite fizički. Na PC-u, višestruke radnje i prijave čine ukupni proces teškim.

Takođe postoje i cene. Konzole tipično koštaju između $400 i $500 za pristojno iskustvo. S druge strane, morate da potrošite mnogo više na PC i kupite druge dodatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top