Vesti

Nintendo i The Pokémon Company tužili Palworld kreatore

Još kada je Palworld prvi put postao viralan za svoj koncept “Pokémona sa oružjem”, mnogi su pretpostavili da bi Nintendo pokušao da blokira izdanje igre sa pravnim pretnjama. Kako se ispostavilo, igra je bila dozvoljena da bude objavljena, ali sada, neposredno pred izdanje igre za PS5, Nintendo je zvanično podneo tužbu.

Pocketpair, studio iza Palworld, biva tužen od strane i Nintenda i The Pokémon Company po osnovu “kršenja patenta”. Presudno, tužba je podneta Okružnom sudu u Tokiju, umesto inostranog suda. Dok Nintendo nije stranac za vođenje svojih pravnih bitaka na obalama SAD ili EU, zakoni o autorskim pravima u Japanu su tipično mnogo stroži, tako da će ovo biti taktička odluka da se pokuša nagovaranje stvari.

Palworld deli jednu osnovnu sličnost sa Pokémonom, to je igra o sakupljanju i pripitomljavanju čudovišta. Međutim, Palworld stvari odvodi korak dalje tako što uključuje elemente preživljavanja u otvorenom svetu i građenje baza. Dok su svi Palworld dizajni originalni, bez direktnih rip-ofova bilo kog posebnog Pokémona, to je jasno Pokémon-inspirisana igra, i pošto postoji toliko mnogo Pokémona u postojanju u ovom trenutku, bilo bi teško izbeći pravljenje Palworld stvorenja bez ikakvih sličnosti sa bar jednim od stotina, stotina Pokémona koji su dizajnirani tokom godina.

Dok su pravni stručnjaci u zemljama kao što su SAD verovali da Nintendo ne bi imao dovoljno jak slučaj za zahtev, zakoni o autorskim pravima su mnogo restriktivniji u Japanu, što bi moglo dovesti do nekih problema i potencijalno zaustaviti Palworld od dostupnosti u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top