PC

Nintendo još nije naveo konkretne razloge za tužbu kreatora igre Palworld

Posted on

U blog postu jednostavno nazvanom “U vezi sa tužbom“, Pocket Pair je javno primio tužbu koja je pokrenuta protiv kompanije, koju su pokrenuli Nintendo i The Pokémon Company. Dok obe strane tvrde da je Pocket Pair prekršio patente, do sada nije prikazano nijedan konkretni primer kršenja patenata.

“Juče je protiv naše kompanije podneta tužba za kršenje patenata”, piše Pocket Pair. “Primili smo obaveštenje o ovoj tužbi i počećemo odgovarajuće pravne postupke i istrage o tvrdnjama o kršenju patenata. U ovom trenutku, nismo upoznati sa specifičnim patentima za koje nas optužuju da smo prekršili, i nismo obavešteni o takvim detaljima.”

Pocket Pair je mali studio, sa sedištem u Tokiju, Japanu, tako da bi se činilo da je ova tužba podneta tamo jednostavno zbog lokacije i Nintendo i Pocket Pair, umesto kao taktički manevar zbog strožih japanskih zakona o autorskim pravima. Studio priznaje da će ova tužba primorati tim da “alocira značajno vreme na pitanja koja nisu povezana sa razvojem igre”.

Međutim, Pocket Pair takođe kaže da će učiniti sve što je u njihovoj moći da nastave sa ažuriranjima igre za fanove Palworlda, naslova koji je prikupio desetine miliona igrača prilikom lansiranja, i koji će uskoro dobiti još jedan priliv zahvaljujući nadolazećem lansiranju PS5 verzije igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version