PC

Capcom uklanja Games for Windows Live sa starijih igara kako bi ih ponovo učinio dostupnim

Godinama je Games for Windows Live (GFWL) viđen kao mrlja na PC gejmingu. Srećom, Microsoft ga je odbacio, ali u procesu, neke igre su ostale nedostupne. Broj velikih igara je ažuriran od tada da bi se uklonili svi tragovi GFWL-a, uključujući naslove kao što su Fallout 3 i Grand Theft Auto 4. Sada, Capcom se obavezao da se vrati nekim od svojih starijih naslova da bi se otarasio zastarelog online servisa kako bi te igre ponovo bile dostupne.

Kada je Games for Windows Live zatvoren, Capcom je morao da delistuje broj naslova sa Steam platforme, uključujući Ultra Street Fighter IV, Street Fighter X Tekken, Lost Planet 2 i Resident Evil: Operation Raccoon City. Sada, svaka od tih igara je spremna da se vrati.

Prateći SteamDB, možemo videti da je Capcom radio ažuriranja na backendu za svaku od ovih igara. Iako više nisu javno vidljive na Steam Store, igre su još uvek u bazi podataka i Capcom je u mogućnosti da pritisne prekidač i učini ih ponovo dostupnim u bilo kom trenutku. Ažuriranja depoa su slična onima koja su pronađena 2023. godine za Resident Evil 5, koji je ažuriran da bi se uklonio GFWL.

Uklanjanjem Games For Windows Live, Capcom može da obezbedi da ove klasične igre budu igrive za buduće generacije i što je još važnije za Capcomove šefove, one mogu da se ponovo prodaju. Ne postoji tačan vremenski okvir za kada će ovi naslovi ponovo biti dostupni, ali šanse su da će biti vraćeni na Steam pre kraja godine. Do sada, čini se da je ovaj proces već trajao nekoliko meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top