Vesti

Blast from the past: Prince of Persia (1989)

U iščekivanju sledeće igre iz ovog kultnog serijala, prisećamo se prve avanture princa od Persije. Naravno, originalni Prince of Persia nije bio u rukama Ubisofta, već studija Broderbund koji ga je 1989. godine izdao za Apple II.

Prince of Persia je platformer sa dosta fluidnim animacijama za svoje doba, za šta je zaslužna primena rotoscoping tehnologije. Priča se odigrava u drevnoj Persiji gde vi, kao bezimeni junak, morate da porazite čarobnjaka Džafara i oslobodite princezu, i to sve za manje od 60 minuta.

Igra je podeljena na 12 nivoa, to jest tamnica, sa neprijateljima i zamkama koje je potrebno zaobići, a težina pritom nije bila nimalo zanemarljiva. Uz pomenute izazove potrebno je rešiti i zagonetke. 

Fluidni gejmplej i grafika su dobili najviše pohvala publike i mnogi su igru smatrali za veliki iskorak u tehnici tog vremena.

Uspeh prve Prince of Persia igre je bio jako slab na Apple II računarima. Međutim, njegovi portovi na druge sisteme su privukli mnoštvo fanova, a sudbina franšize je kasnije ovekovečena raznim nastavcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top