PC

Epic Games je finansijski stabilan uprkos masovnim otpuštanjima

Nakon niza skupih tužbi, kao i ulaganja velike količine novca u svoju sopstvenu PC prodavnicu igara kroz neprofitabilne ekskluzivne ugovore o igrama, Epic Games je došao do finansijskih poteškoća koje su rezultirale otpuštanjima. Sada, mesecima kasnije, Tim Sweeny kaže da su finansije kompanije pod kontrolom.

Tokom svog uvodnog govora na Unreal Fest 2024, izvršni direktor Epic Gamesa, Tim Sweeny, izjavio je da je kompanija sada “finansijski zdrava” nakon nekoliko godina brzog trošenja sredstava. Međutim, takođe vredi napomenuti da je Epic Games nedavno otvorio još jednu veliku tužbu protiv dva tehnološka giganta, Google i Samsung, što će kompaniji bez sumnje koštati mnogo novca da se provede kroz narednu godinu.

Evo relevantnog citata iz Sweenyevog uvodnog govora:

“Prošlogodišnji Unreal Fest je počeo sa nekim tužnim vestima. Kompanija je morala da dovede svoje finansije u red, i imali smo neka velika otpuštanja. Proveli smo prošlu godinu obnavljajući se i takođe solidno izvršavajući na svim frontovima. Drago mi je da vam sada kažem da je kompanija finansijski stabilna, i da su Fortnite i Epic Games Store dostigli nove rekorde u istovremenosti i uspehu. Fortnite je dostigao 110 miliona mesečno aktivnih korisnika prošlih praznika, što je apsolutni vrhunac.”

Mnogo drugih vesti je takođe izlazilo iz Unreal Festa ove nedelje, uključujući niz novih AI-om podržanih alata za razvoj od Nvidia, koji se sada svi direktno priključuju Unreal Engine 5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top