PC

Metaphor: ReFantazio se pridružuje Astro Botu kao najviše ocenjena igra 2024. godine

Posted on

Decenijama je Atlus bio najpoznatiji kao studio iza veoma voljenog RPG serijala Shin Megami Tensei, kao i njegove možda popularnije spin-off ‘Persona’. Kao takvo, širenje sa novom franšizom izgledalo je kao rizičan potez za studio – potez koji se isplatio, jer je Metaphor: ReFantazio trenutno najviše ocenjena igra 2024. godine.

Sa Metacritic ocenom od 94 i OpenCritic ocenom od 93, Atlusov potpuno novi IP Metaphor: ReFantazio je izjednačen sa Elden Ring: Shadow of the Erd Tree i Astro Bot kao najviše ocenjene naslove 2024. godine do sada; primajući ‘Univerzalno priznanje’.

Za neinicirane, Metaphor: ReFantazio je smešten u “jedinstven fantazijski svet, gde će vaš protagonista putovati zajedno sa svojim vilinim saputnikom, Gallica, da podigne kletvu sa izgubljenog princa kraljevstva.”

Dok je prividno jednostavna priča po konceptu, igra je bila hvaljena za svoj zreliji pristup JRPG žanru; sa mnogo više eksperimentalnih mehanika nego što su to Persona/SMT.

Sa igrom koja će biti zvanično lansirana 11. oktobra, oni koji ne mogu da čekaju da uđu u ono što izgleda kao GOTY takmičar mogu da probaju Metaphor: ReFantazio zahvaljujući ‘Prologue Demo’-u – čiji će podaci o napretku biti preneti na punu igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version