Vesti

Ubisoft tužen zbog razmene korisničkih podataka sa kompanijom Meta

Posted on

Ubisoft je imao tešku godinu, od neuspelih lansiranja do visokoprofilnih kašnjenja i otkazivanja igara koje su uzrokovale pad cena akcija. Nažalost, udarci se neće zaustaviti jer se Ubisoft sada suočava sa velikom tužbom zbog nezakonitog deljenja korisničkih podataka.

Kako je primetio Bloomberg, Ubisoft se sada suočava sa tužbom zbog deljenja lično identifikujućih informacija sa Metom, matičnom kompanijom iza Facebook, Instagram, WhatsApp i drugih. Činjenica da se lične informacije dele sa Meta platformama nije otkrivena kupcima i mogla bi biti u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti privatnosti. Ovaj američki zakon je bio namenjen da zaustavi video iznajmljivačnice da budu u mogućnosti da povežu identitet pojedinca sa istorijom kupovine, ali njegov rečnik može dozvoliti da se primeni i na prostor video igara.

Još 2013. godine, ovaj zakon je izmenjen da bi dozvolio digitalnim platformama kao što je Netflix da dele lične informacije sa drugima, ali samo nakon zahtevanja dozvole korisnika. Ubisoft izgleda da je preskočio taj ključni korak.

Tužba traži naknadu za sve pogođene kupce, kao i sudski nalog koji nalaže Ubisoftu da ukloni Meta alat za praćenje, poznat kao ‘Pixel’, ili da se pridržava Zakona o zaštiti privatnosti video zapisa tako što upozorava kupce i traži dozvolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version