PC

Steam vas sada upozorava da zapravo ne posedujete video igre

steam besplatne igre

Steam je svakako najbolji launcher dostupan na PC-u, a monopol je očigledan. Fandom ga preferira u odnosu na bilo koju drugu platformu jer pruža najbolje korisničko iskustvo. Popusti koje možete dobiti i sve modifikacije čine ga vrednim imati kao vaš glavni launcher.

Međutim, kupovina igre na ovom launcheru znači da kupujete digitalnu kopiju jer postoje fizičke kopije. Mnogi fanovi su bili zabrinuti da to znači da nisu posedovali igru.

Ta zabrinutost se sada pretvorila u stvarnost, jer kada kupite igru na Steamu, to vam pokazuje da zapravo ne kupujete igru, već kupujete licencu.

Nedavno, novi kalifornijski zakon je bio sproveden koji primorava digitalne prodavnice da priznaju da samo prodaju licencu, a ne stvarnu igru.

Zakon je jasno naveo da će zabraniti bilo koju digitalnu prodavnicu koja koristi reči “kupiti” ili “nabaviti” i ne obaveštava kupca da ne dobijaju neograničen pristup predmetu koji kupuju.

Zahvaljujem se guverneru na potpisivanju AB 2426, osiguravajući da lažno i varljivo oglašavanje od prodavaca digitalnih medija pogrešno kaže potrošačima da poseduju svoje kupovine postane stvar prošlosti.

  • Jacqui Irwin

Dakle, sada, zbog ovog zakona, Steam je takođe bio primoran da pokaže ovu poruku, što je generisalo talas zabrinutosti među fandomom. Što je još skandaloznije je da ovaj zakon neće stupiti na snagu sve do sledeće godine, ali izgleda da Gabe Newell želi da pređe preko ovoga i postane glasnik loših vesti.

U početku, fanovi su samo raspravljali da ne poseduju digitalne igre, a sada će digitalne prodavnice osigurati da ih obaveste da je ovo zaista stvarnost. Licencni dogovori nisu baš jaki sve vreme, jer mogu da isteknu, i zato su mnoge igre bile povučene iz digitalnih prodavnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top