PC

Cyberpunk 2077 ili stvarni život – DreamPunk mod briše granicu između igre i stvarnosti

Posted on

Ko bi rekao da je ovo slika iz video igre

Cyberpunk 2077 nastavlja da se razvija, zahvaljujući delom modding zajednici i novom DreamPunk 2.1 modu. Nedavni video je pokazao igru koja se pokreće u 8K rezoluciji sa ray-tracingom, što je čini skoro realnom.

Kreiran od strane NextGen Dreams, video pokazuje kako Cyberpunk 2077 može da pogura granice video igara grafike, posebno kada se koristi pravi foto-realistični mod kao što je Dreampunk 2.1.

DreamPunk 2.1 mod podiže Night City vizuale na sledeći nivo tako što poboljšava indirektno osvetljenje, difuziju svetla i balans boja. Ray-tracing je važan u postizanju ovog realističnog izgleda.

Razlika je izuzetno primetna u detaljima kao što su vozila, zgrade i biljke, sa nekim scenama koje liče na trenutke iz visokobudžetnog filma. Životni kvalitet moda je takođe pojačan vremenskim efektima, gde oblačno nebo stvara meke senke, što čini osvetljenje još prirodnijim.

Ono što čini ovaj mod fascinantnim je da se ne fokusira samo na dnevne scene. Takođe sadrži noćne i vedre situacije na nebu, pokazujući da DreamPunk 2.1 mod može da upravlja različitim uslovima osvetljenja.

Pokretanje ovog moda zahteva moćan hardver, nažalost. Sa RTX 4090, Cyberpunk 2077 koji koristi DreamPunk 2.1 mod se pokreće glatko na 60 FPS u 8K, zahvaljujući tehnologiji Frame Generation. Iako je ovo uzbudljivo za PC fanove, samo korisnici sa high-end sistemima mogu u potpunosti uživati u ovom neverovatnom modu.

Igrači koji ne mogu da pristupe DreamPunk 2.1 mogu i dalje da poboljšaju svoje iskustvo sa besplatnim modovima kao što je HD Reworked Project. Međutim, on ne dostiže isti nivo realizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version