PC

Paradox odustao od čitavog žanra nakon neuspeha Xbox-ekskluzive

Paradox Interactive je uglavnom poznat po svojim velikim strateškim igrama, sa nekim prilično istaknutim franšizama u industriji. Ipak, kompanija je takođe povremeno uranjala prste u druge žanrove. Njen poslednji pokušaj sa Xbox-ekskluzivnim The Lamplighters League, međutim, je potpuno propao prošle godine.

Njegov niche žanr turn-based taktike možda je kriv, ali je Paradox nedavno tvrdio da odustaje od celog žanra nakon masivnog promašaja. The Lamplighters League se nije dobro prodavao na Xbox konzolama ili PC-u, što je nateralo Paradox da vidi da nema smisla objavljivati ​​još jednu sličnu igru.

U intervjuu sa Rock Paper Shotgun, izvršni direktor Paradox Interactive Mattias Lilja je objasnio da nema razloga da se takmiči sa gigantom kao što je XCOM, uspešnom franšizom turn-based taktičkih igara. Istina je da je XCOM prilično redak i dominira svojim nišnim žanrom, što čini konkurenciju izuzetno teškom.

Kada smo objavili The Lamplighters League, veoma nam je brzo postalo jasno da to nije bila igra koju su ljudi želeli, i da nećemo biti u mogućnosti da je spasimo.

Kao rezultat toga, developeri su proglasili da je The Lamplighters League “komercijalno mrtav na dolasku” jer je prodaja razočaravajuća na Xbox konzolama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top