PC

Silent Hill 2 Remake premašio milion prodatih primeraka

Posted on

Kada je prvi put najavljen, postojali su strahovi da Silent Hill 2 Remake od Bloober Teama neće moći da učini pravdu PS2 survival horror klasiku. Iznenađujuće, ne samo da je remake bio visoko hvaljen, već je već uspeo da proda preko 1 milion kopija.

Praveći najavu putem saopštenja za javnost, izdavač je podelio sledeće: “Konami Digital Entertainment Co., Ltd. je zadovoljan da najavi da je kumulativna svetska pošiljka psihološke horor igre ‘SILENT HILL 2’ (PlayStation 5 i Steam), koja je objavljena 8. oktobra, premašila 1 milion jedinica.”

Za kontekst, dok Konami nije zaista podelio pojedinačne brojke prodaje za svoje prethodne Silent Hill naslove, bilo je najavljeno još u decembru 2018. godine da je franšiza kao celina premašila 9 miliona kopija – što znači da je remake upravljao više od 10% ukupne prodaje franšize za manje od dve nedelje.

S obzirom na nesporan uspeh Silent Hill 2 Remakea, sigurno je pretpostaviti da će više takvih rimejka biti u radovima – ako već nisu. Biće zanimljivo videti kuda će Konami odvesti franšizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version