Vesti

Netflix otkazao AAA igru bivšeg Overwatch producenta

Još 2022. godine, dok je Netflix počeo da intenzivira svoj rad u prostoru video igara, kompanija je zaposlila bivšeg veterana Blizzarda i producenta Overwatcha, Chacko Sonnija, da vodi novi tim koji će raditi na multiplatformnoj igri. Nažalost, čini se da je studio zatvoren pre nego što je mogao da najavi svoj projekat svetu.

Kako su izvestili Game File i The Verge, studio je bio poznat interno kao “Blue”. Tim je radio na AAA igri za više platformi, ali dalji detalji o projektu nisu javno poznati. Tim je predvodio izvršni producent Overwatcha, Chacko Sonny, koji možda više ne radi u kompaniji.

Netflix se uglavnom fokusirao na preuzimanje manjih nezavisnih studija i fokusirao se na izdavačke ugovore za pristup većim franšizama, poput Grand Theft Auto. Razvoj AAA video igara interno je vrlo različito tržište i sklono je ogromnom finansijskom riziku. Imajući to na umu, Netflix možda želi da ponovo usmeri svoj budžet na svoje snage, umesto da juri za ambicijama razvoja AAA u kući.

Dok je Netflix dobro poznat u svetu zabave, on je novopridošli u video igre. Google, jedna od najbogatijih tehnoloških kompanija na planeti, odustao je od razvoja AAA igara nakon samo jedne godine, što samo pokazuje koliko visokobudžetne igre mogu biti finansijski rizične.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top