PC

Prema analitičaru, Sony će imati više benefita od Black Ops 6 nego Xbox

Preuzimanje Activision Blizzarda od strane Microsofta bio je ogroman trenutak u industriji video igara. Otkupom od 69 milijardi dolara, Xbox je postao vlasnik ogromnih franšiza poput Call of Duty. Konačno, sa Black Ops 6, franšiza se zvanično objavljuje od prvog dana na Game Pass servisu.

Međutim, analitičari predviđaju da bi, uprkos trošenju toliko novca na akviziciju, Sony mogao izvući najveću korist od Black Ops 6, a ne Xbox.

Prema analitičaru sa Gamesindustry.biz, PlayStation bi na kraju mogao da zaradi više novca od Call of Duty uprkos tome što Xbox poseduje IP. Glavni razlog za to su investicije koje je Xbox uložio.

PlayStation bi samo dobio profit, dok je Xbox morao da plati ogromnu sumu za Activision Blizzard, a zatim mora da ga drži na Game Pass-u, što dovodi do toga da veći deo profita bude poništen većim investicijama koje su uložili.

Game Pass već duže vreme stagnira u rastu. Stavljanjem Call of Duty igara u servis, Xbox se nada da može ponovo da ga proširi. Međutim, taj potez bi mogao izazvati veoma loše efekte ako nema još porasta.

PlayStation ima širu publiku za Call of Duty i, pošto im nije potrebno mnogo da investiraju, zaradiće od toga ogromnu zaradu. Međutim, budući da ne morate da plaćate cenu od 70 dolara ako imate pretplatu na Game Pass, više ljudi bi se moglo prebaciti na njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top