Vesti

Microsoft planira i prenosivu i kućnu Xbox konzolu za narednu generaciju

Dok je bilo nekih strahova da se Microsoft priprema da se povuče iz trke konzola, umesto toga se fokusira na svoju ulogu kao 3rd-party izdavača, proizvođač konzola je potvrdio na više načina da rade na sledećoj generaciji Xbox konzola. Čini se da će Microsoft ponovo objaviti dva Xbox sistema – ali ovog puta jedan će biti prenosiv.

Xboxov Phil Spencer nije štedeo reči na handheld uređajima u poslednje vreme, sa izvršnim direktorom koji je sve osim potvrdio da će sledeći Xbox biti prenosivi sistem nalik na Steam Deck.

Prema Windows Central “Xbox je punom parom napred sa svojim sledećim setom hardvera konzola, koje mi privremeno verujemo na osnovu naših izvora da uključuje barem i tradicionalni naslednik Xbox Series X, i Microsoftov prvi pravi upad u Xbox ručni gejming sa svojom verzijom Steam Decka.”

Dok mnogi uživaju u Xbox Series S, slabije napajana konzola je primila neke kritike za svoj jaz u snazi u poređenju sa Series X.

Ako će zaista biti kućni i prenosivi Xbox sistem, onda će bar disparitet imati više smisla i biti manje primetan. Biće zanimljivo videti kako će izgledati Microsoftovi finalizovani planovi sledeće generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top