PC

Microsoft Flight Simulator 2024 zahteva čak 64GB RAM-a

Nakon što je dostigao više od 40 miliona igrača tokom svog životnog veka, popularna Flight Simulator franšiza se vraća sa još jednim uzbudljivim unosom kasnije ove godine.

Microsoft Flight Simulator 2024 obećava još fotorealističnije vizuale, nikad pre viđene nivoe dubine i još mnogo toga. Međutim, ova poboljšanja dolaze sa cenom, i čini se da će igra zauzeti čak 64GB RAM-a.

Prema sistemskim zahtevima, 16GB RAM-a je još uvek dovoljno da vas dovede do cilja. Međutim, developeri se ne uzdržavaju, preporučujući 4x više memorije za najbolje iskustvo.

Prema grafikonu, GeForce RTX 4080 ili RX 7900 XT je takođe potreban sa najnovijim AMD i Intel procesorima za optimalne rezultate. Dok se ovi zahtevi mogu činiti apsurdnima, Microsoft Flight Simulator 2024 pakuje puno impresivne tehnologije.

Za početak, igra nudi novi sistem habanja. Štaviše, svet je pun detalja, sa dinamičnijim okruženjima kao zajedničkom temom. Zanimljivo je da su developeri uspeli da spakuju svu ovu tehnologiju u veličinu instalacije od samo 30GB.

Ovo je zahvaljujući proboju tima u strimingu. Microsoft Flight Simulator 2024 se oslanja na cloud streaming, tražeći od igrača da instaliraju samo potrebne elemente da bi pokrenuli igru.

Međutim, oslanjanje na striming znači da je potrebna jaka veza do 100Mbps za najbolje rezultate.

Preporuka od 64GB RAM-a je svakako zanimljiva. Mnogo godina, 16GB se smatralo slatkom tačkom za memoriju, ali 32GB RAM postaje sve češći zahtev među PC igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top