PC

Prelazak Halo serijala na Unreal 5 endžin nagoveštava i PS5 verziju

Nedavno je 343 Industries promenio ime u Halo Studios, a fanovi su zabrinuti zbog promena osoblja. Studio prolazi kroz mnoge promene, na bolje ili na gore. Rečeno je da, se developer udaljava od svog Slipstream enginea.

Umesto toga, koristiće Unreal Engine 5 za buduće projekte. Zbog ove promene, mnogi veruju da će Halo sada doći na PlayStation 5; ne samo to, već su i stručnjaci rekli da bi se ova promena mogla napraviti iz upravo ovog razloga.

Govoreći za Eurogamer, šef Digital Foundry, Richard Leadbetter, je rekao da bi prelazak na Unreal Engine 5 olakšao objavljivanje igre na drugim platformama. Dakle, portovanje igre napravljene sa UE5 bi bilo lakše nego igra napravljena putem Slipspace engine.

Sa višeplatformene perspektive razvoja igre, prelazak na Unreal Engine 5 bi svakako bio lakši za developera nego portovanje preko postojećeg Slipspace enginea.

  • Richard Leadbetter

On zatim objašnjava da bi engine dizajniran za raspoređivanje preko više platformi bio lakši za rad sa njim. Iako je ovo samo spekulacija, to je navelo mnoge fanove da veruju da Halo dolazi na PlayStation sada.

Dok su PS fanovi srećni, Xbox fanovi možda neće biti oduševljeni da čuju ovu vest. Postojale su već mnoge glasine u vezi ove franšize koja dolazi na PlayStation, i neki poznati insajderi su izveštavali o njima.

To je ono što čini da ova spekulacija ima mnogo smisla. Rečeno je da bi Halo Studios mogao da se seli na Unreal Engine 5 isključivo na osnovu poboljšanja njihove sledeće igre. UE5 je moćan engine, tako da ima smisla za developera da se prebaci na njega, jer Slipspace engine možda neće biti dovoljan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top