Vesti

Glasine: Bandai Namco planira da otpusti na stotine zaposlenih, otkazao brojne projekte

bandai_namco_stk_18

Kako prenosi Bloomberg, Bandai Namco planira da otpusti nekoliko stotina zaposlenih, dok je par velikih projekata kompanije nedavno otkazano. Ova vest je prilično iznenađujuća s obzirom na masivan uspeh novog Dragon Ball: Sparking Zero, koji je prodat u preko 3 miliona primeraka za samo 24 sata. Igra je tokom prvog dana privukla čak 120.000 igrača.

Kako bi se ”otarasio” viška radnika, Bandai Namco navodno koristi taktiku koja je u Japanu poznata kao ”Oidashi beya”, putem koje zaposlene šalje u takozvane ”sobe za izbacivanje” kako bi ih naterao da svojevoljno podnesu ostavku.

Dok borave u ovim sobama, zaposleni praktično nemaju nikakva zaduženja, što Bandai Namco koristi kao razlog za smanjenje otpremnina kada napuste kompaniju. Glasine kažu da je do sada oko 200 zaposlenih premešteno u ove sobe, dok je oko 100 već podnelo ostavku.

Bandai Namco je takođe navodno otkazao ili suspendovao razvoj nekoliko igara, uključujući dva velika projekta vezana za One Piece i Naruto franšize.

Predstavnik kompanije Bandai Namco je demantovao sve ove tvrdnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top