Vesti

Bloober Team kaže da je prestao sa razvojem loših igara

Kada je prvi put najavljen, postojali su strahovi da Silent Hill 2 Remake od Bloober Teama neće moći da valjano izvede PS2 survival horror klasik. Iznenađujuće, ne samo da je remake bio visoko hvaljen, već je uspeo da proda preko 1 milion kopija u samo nedelju dana ili tako nešto. Nakon ovog uspeha, Bloober Team je sada govorio o svojim budućim planovima/nadama za studio.

U intervjuu koji je sproveo IGN, Bloober Teamov direktor i dizajner Wojciech Piejko je nagovestio pravac koji će studio uzeti nakon uspeha Silent Hill 2, rekavši: “Mislim da smo uvek otvoreni” za nove mogućnosti, dodajući: “Ako nam se sviđa prilika, uzećemo je. Postoje prilike koje morate da iskoristite. Kao Silent Hill 2, možete napraviti remake legende. Tako da da, verujem da je sve moguće.”

U sličnom intervjuu koji je sproveo Gamespot, direktor/producent Jacek Zieba je dalje govorio o Blooberovim budućim planovima, izjavljujući: “Želimo da budemo horor kompanija. Želimo da nađemo našu nišu, i mislimo da smo našli našu nišu, tako da sada samo – hajde da evoluiramo sa njom. […] I kako se to dešava je kompleksnije, ali se takođe dešava organski na neki način, kao sa [2016] Layers of Fear, ljudi u studiju su bili kao, ‘OK, napravili smo neke loše igre pre, ali mi [možemo] da evoluiramo.'”

Većina Bloober Team igara objavljenih u prošlosti je imala određeni nivo jank-a koji im je sprečavao da se uzdignu u više ešalone horor žanra. Sa Silent Hill 2 međutim, čini se da je tim konačno našao svoje uporište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top