Opisi igara

REVIEW: Airport Simulator 2014

Postoje neke igre koje vređaju inteligenciju igrača. Jedna od njih je svakako Airport Simulator 2014. Ime sugireše da će biti stavljeni u cipele nekog opasnog šefa aerodroma i da će od vas zavisti sigurnost putnika, pravilno funkcionisanje osoblja i naravno poštovanje reda letenja. Pa isitna ne može biti dalje od toga.

Airport Simulator 2014, koja nam opasno liči na neki port sa mobilnih platformi, vas stavlja u ulogu šofera. Da dobro ste čuli običnog šofera. Tokom igre dobićete mogućnost da vozite, o radosti, traktor koji vozi prtljag, kola na kojima se nalaze pokretne stepenice, cisternu i još par drugih vozila koja se mogu naći po aerodromima.  To samo po sebi ne bi bilo možda loše da je bar igra dizajnirana kako treba.

ss_f345f7bbcbb74b4c5510f1bac8dda20817517dae

Način igranja je konfuzan i prilično nejasan a svodi se na sledeće. Kada vam igra na oglasnoj tabli dolazaka pokaže da je sleteo avion vaš je cilj da do tog ulaza dovezete sva neophodna vozila sve dok ne završite opsluživanje aviona.  I tako ukrug dan za danom pred kockastim ekranom. Nakon 3 ili 4 aviona počinjete da uviđate besmisao cele priče, nakon 6 puta, već psujete nešto nehrišćanski programerima a nakon 10 aviona hvatate vašu vernu sačmaricu i izlazite na ulicu da vidite ko to trubi. Da igra je toliko loša da izaziva ubilačke tendencije kod ljudi.

Kao što rekosmo zadaci su prilično jednostavni a kada nakupite dovoljno para, moći ćete da prepustite ove zamorno poslove AI dok ćete je vi “nadgledati”. Trebali reći da igra nigde ne daje informaciju zašto i kako zarađujete pare? Ne? Ok.

ss_32af157eaa112022050dd63454aa38d861560b8b

So na ranu je jeziva grafika koja me podseća na prve dane Amiga-e(dobro nije Amiga ali tu je negde prvi Pentium računari) i upravo njen kvalitet budi sumnju da je ovo samo bezobrazan port sa neke mobilne platforme.

Vožnja po aerodromu ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo pored tako jadnih i ispranih tekstura. Fizika u igri je nepostojeća pa ćete lako sa svojim kamionetom izbaciti sa piste Jumbo Jet. Sistem upravljanja je klasičan, putem WASD tastera ali kada god skrenete kameru morate manuelno podešavati.

Poseban poslastica je vaš junak koji ponekad nosi isti šešir kao i glavni lik u Farm Simulatoru, pa pretpostavljam da su u pitanju braća bliznaci.

ss_d8b761c3661816f159d8c163a4c35c7f2f0f7290

Zaključak je prilično jednostavan, malo je igara tako jadnih kao Airport Simulator 2014. Ova igra nije vredna čak ni bandwith-a koje ćete potrošiti da je skinete sa torenta makar imali i neograničen protok. Moja glavna zamerka je što nemam načina da vratim sat vremena života koji sam potrošio na ovaj “biser” od igre. Srećom da vi ne pravite istu grešku tu je ekipa opasnih gamer-a koja stoji iza Play da vas brani od ovakvih gluposti!

 

Autor: Aleksandar Ašković

Airport Simulator 2014

0

Za:

  • Ovde bi trebao da stoji nešto pozitivno

Protiv:

  • Sve! Aaaaa!!!
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top