Opisi igara

REVIEW: The Lego Movie Videogame

TT Games, poznat kao tvorac skoro svake LEGO video igre na tržištu, potpisuje još jedno LEGO ostvarenje koje je povezano sa nekim filmom. Ovoga puta, sa LEGO filmom, što je interesantan novitet u serijalu. Igra u potpunosti prati dešavanja u filmu sa velikog platna, a pojavila se za skoro sve platforme koje su aktuelne danas – Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, WiiU, Nintendo 3DS, PlayStation Vita i Windows.

ss_2aa151fcb5aeae73700e0932e25b1e95e3d2aebf.1920x1080_resize

Igra vas postavlja u ulogu nekoliko različitih karaktera iz filma, koji koriste raznorazne delove LEGO kockica kako bi pronašli izlaz iz nezgodnih situacija. Upravo zbog toga što je igra specifična i obrađuje temu filma koji je već napravljen “koristeći kockice”, i igra donosi okruženja u potpunosti napravljena od LEGO kockica. Ko do kraja opisa prebroji koliko smo puta napisali LEGO i prvi nam se javi, dobije od nas specijalan poklon!

ss_5d221f6285bdb75f7900512dd4ade1ca37980c72.1920x1080_resize

LEGO Movie Videogame donosi dva osnovna tipa glavnih karaktera – standardni “graditelji” i napredni graditelji. U prvu grupu spada glavni junak Emmet dok su u drugoj na primer Vitruvius i Wyldstyle. Glavna razlika je u tome što standardni graditelji ne mogu da formiraju objekte iz gomile LEGO kockica u slučaju da ne poseduju instrukcije i planove koji se mogu naći rasuti po čitavom nivou. Korišćenjem kako instrukcija tako i samih kockica igrač je u prilici da pravi raznorazne oblike, pa čak i stvarne LEGO setove koji se mogu kupiti širom sveta. Za razliku od njih, napredni graditelji odnosno sastavljači mogu da koriste bilo koju kombinaciju LEGO kockica kako bi napravili bilo šta, time omogućavajući stvaranje nekih zaista sjajnih novih kreacija.

ss_a8db01f73a8d908c483d046cc30df6d8b99f1836.1920x1080_resize

Naravno, glavni cilj Emmeta i njegovih prijatelja jeste da stanu na put Lordu Businessu, glavnom negativcu u video igri ali i filmu. Čitava ova bitka dogodiće se kroz 15 velikih nivoa. Baš kao što ni vi nećete biti najsigurniji o čemu se radi dok budete igrali prve nivoe, slična je situacija i sa vašim virtuelnim ja – Emmetom. I on je bezidejan i skoro da ne može da uradi ništa pametno na prvih nekoliko nivoa.

ss_f3d77ab0ec97c3099aa8cb4ade7dce5484abab40.1920x1080_resize

Tvorci su u igru ubacili preko 90 karaktera što je jako veliki broj i nešto što će zadovoljiti kako i starije igrače tako i najmlađe. Baš kao i uvek kada govorimo o LEGO Igrama, pogodne su za sve uzraste. Grafika je dopadljiva i zvuk je na nivou, ali ono što će vas naravno najviše privući jeste izvođenje koje je kao i uvek na zavidnom nivou i doprinosi zabavi koju jedan LEGO naslov sa sobom nosi.

 

Autor: Stefan Starović

The Lego Movie Videogame

0

Za:

  • Dobra prezentacija
  • Zabavni trenutci
  • Ako vam se svideo film, svideće vam se i igra

Protiv:

  • Sve ovo ste već videli u drugim Lego igrama
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top