PlayStation 4

Sony objavio nove detalje u vezi Project Morpheus VR headseta

Shuhei Yoshida iz Sonija je na GDC-u prezentovao najnoviju verziju Project Morpheus VR headseta.

Prema njegovim rečima, radi se o verziji koja je vrlo blizu finalne. Dobili smo i detaljnije informacije o specifikacijama kao i kada okvirno uređaj možemo očekivati na tržištu.

Project Morpheus ima display od 5.7 inča. Radi se o OLED ekranu, full HD rezolucije 1920×1080. Osim ovoga, vrlo važan podatak je i podržani refresh rate, ovoga puta od 120Hz. Ovo bi trebalo da reši jedan od suštinskih problema dosadašnjih VR uređaja, a Sony je otišao korak dalje i od HTC/Valve Vive headseta koji će podržavai 90HZ (što je opet bolje od trenutnog Oculus Rift Developer Kit-a koji ima frekvenciju osvežavanja od  75Hz). Project Morpheus donosi unapređenja i po pitanju kašnjenja koje je svedeno na svega 18 milisekundi, kao i unapređeni ugao gledanja od 100 stepeni. Uređaj takođe, za razliku od Oculus Rift i Vive, “ima” dizajn, koji podseća na consumer proizvod a ne prototip uređaj.

1Možda i najvažnije od svega, Sony je konačno obelodanio i plan kada bi ovaj VR headset trebalo da se pojavi na tržištu. U pitanju je prva polovina 2016. Još samo da odrade pravi brending za proizvod (Project Morpheus nam od starta zvuči loše, čak i za prototip), naprave odgovarajući softvare za launch i jedva čekamo da vidimo ovaj VR headset na tržištu.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top