PlayStation 4

Sony objavio nove detalje u vezi Project Morpheus VR headseta

Posted on

Shuhei Yoshida iz Sonija je na GDC-u prezentovao najnoviju verziju Project Morpheus VR headseta.

Prema njegovim rečima, radi se o verziji koja je vrlo blizu finalne. Dobili smo i detaljnije informacije o specifikacijama kao i kada okvirno uređaj možemo očekivati na tržištu.

Project Morpheus ima display od 5.7 inča. Radi se o OLED ekranu, full HD rezolucije 1920×1080. Osim ovoga, vrlo važan podatak je i podržani refresh rate, ovoga puta od 120Hz. Ovo bi trebalo da reši jedan od suštinskih problema dosadašnjih VR uređaja, a Sony je otišao korak dalje i od HTC/Valve Vive headseta koji će podržavai 90HZ (što je opet bolje od trenutnog Oculus Rift Developer Kit-a koji ima frekvenciju osvežavanja od  75Hz). Project Morpheus donosi unapređenja i po pitanju kašnjenja koje je svedeno na svega 18 milisekundi, kao i unapređeni ugao gledanja od 100 stepeni. Uređaj takođe, za razliku od Oculus Rift i Vive, “ima” dizajn, koji podseća na consumer proizvod a ne prototip uređaj.

Možda i najvažnije od svega, Sony je konačno obelodanio i plan kada bi ovaj VR headset trebalo da se pojavi na tržištu. U pitanju je prva polovina 2016. Još samo da odrade pravi brending za proizvod (Project Morpheus nam od starta zvuči loše, čak i za prototip), naprave odgovarajući softvare za launch i jedva čekamo da vidimo ovaj VR headset na tržištu.

 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version