PC

U novembru iz Valvea stižu Steam Machines, kontroler i Steam Link streaming uređaj

Posted on

Valve je pripremio nekoliko velikih stvari za kraj ove godine. U novembru nam zvanično stižu Steam Machines, Steam kontoler i novi streaming uređaj koji će se zvati Steam Link.

Plan kompanije da se značajnije uključe u trku sa proizvođačima uređaja “za dnevnu sobu”, pre svega se oslanja na Steam Machines. One će dolaziti od različitih proizvođača i cenovni rang će varirati. Za sada su Alienware i Falcon Northwest među proizvođačima koji su potvrdili njihove verzije Steam mašina.

Steam Link streaming uređaj

Steam Controller, o kojem smo već nebrojano puta pisali će debitovati kada i Steam Machines. Kontroler će zajedno sa Steam OS-om biti uslov da određena konfiguracija može da nosi Steam Machines u nazivu. Obelodanili su i da će cena kontrolera biti 50 dolara.

Novitet koji je Valve po prvi put predstavio na GDC-u je uređaj koji se zove Steam Link. U pitanju je streaming device koji će takođe koštati 50 dolara i koji će vam omogućiti da strimujete igre sa vašeg kućnog računara preko lokalne mreže, u 1080p/60Hz kvalitetu sa kašnjenjem svedenim na minimum. Podržavaće Linux, Mac i Windows sisteme, kao i naravno Steram Machines.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version