PC

Turska se sprema da zabrani Minecraft

Tursko ministarstvo za porodicu društvene politike, zatražilo je da popularna igra Minecraft bude zabranjena u ovoj zemlji.

Kako kažu, nakon istraživanja su došli do zaključka da igra podstiče decu na agresivno ponašanje prema neprijateljima i životinjama unutar same igre. Osim toga, tvrde kako i igra doprinosi “društvenoj izolaciji” onih koji je aktivno igraju.

Zarad naših kolega gejmera u Turskoj, nadamo se samo da ministarstvo neće proširiti ovo istraživanje i na ostale igre osim Minecraft-a, pošto imamo utisak da ih čeka veliko iznenađenje.

Turska inače nije poznata po cenzurisanju video igara, mada njihova vlada ne dozvoljava pristup određenim stvarima na internetu a bilo je i slučajeva blokiranja celog Youtube-a.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top