Filmovi-Serije

Kad konačno stiže MINECRAFT film?

minecraft film

Film o Minecraftu imao je dug i donekle buran razvojni put. Prvi put je najavljen još u februaru 2014. godine, signalizirajući planove Mojang-a da popularnu video igru prenese na veliko platno. Originalni datum izlaska bio je postavljen za 24. maj 2019. godine. Međutim, projekat je naišao na nekoliko odlaganja i doživeo promene u svom kreativnom timu, što je doprinelo pomeranju vremenske linije izlaska.

Tokom godina, film je imao različite režisere i scenariste vezane za njega, uključujući Roba McElhenneya i Shawna Levyja u različitim trenucima. Ove promene u pravcu i viziji filma doveli su do odlaganja i resetovanja procesa razvoja. Odlazak McElhenneya i promene u scenariju značili su da je timu potrebno više vremena da usavrši koncept i izvršenje filma.

Najnovija najava došla je sa Jaredom Hessom kao režiserom, a datum izlaska je ažuriran na 4. mart 2022. godine, pre nego što je pomeren na trenutni datum, 4. april 2025. godine. Ovaj dug razvojni ciklus odražava izazove adaptacije igre kao što je Minecraft, koja je poznata po svojoj otvorenoj igri i nedostatku tradicionalne naracije, u filmski format koji zahteva strukturiranu priču.

Adaptacija ima za cilj da ostane verodostojna duhu igre, istovremeno uvodeći narativ koji može da privuče i fanove igre i nove dolaznike u univerzum Minecrafta. Uprkos odlaganjima i promenama u rukovodstvu, projekat je postepeno napredovao, sa timom koji radi na tome da se osigura da konačni proizvod bude veran i uzbudljiv prikaz sveta Minecrafta.

Poslednje što znamo u vezi ovog filma jeste da se dobitnica Emmyja Jennifer Coolidge pridružila filmskoj ekipi. Trenutno ne znamo ništa o toj ulozi, ali ovo je sigurno zanimljiv dodatak postavi koju čine Jason Momoa, Jack Black, Emma Myers i drugi.

Nadamo se da neće više biti pomerenja i da će film konačno izaći, i to 11 godina nakon što je prvi put najavljen i 6 godina od prvobitnog datuma izlaska!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top