Domaća Scena

Fakultet tehničkih nauka i Eipix Entertainment potpisali Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji

Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački i direktor kompanije Eipix Entertainment Mirko Topalski potpisali su Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji kojim se predviđa obučavanje i stručno usavršavanje studenata fakulteta pod okriljem ove novosadske kompanije.

Predviđena saradnja biće od velike koristi Fakultetu tehničkih nauka i kompaniji Eipix, ali najvažnije – doneće brojne beneficije samim studentima koji će imati priliku da se zaposle u jednoj od najpopularnijih i najbrže rastućih industrija, industriji razvoja video igara.

Na taj način FTN i Eipix su ozvaničili do sada neformalnu saradnju koja je postojala između fakulteta i jedne od naših najpoznatijih kompanija koja se bavi izradom zabavnog softvera, a studentima će biti pružena velika šansa da unaprede i usavrše znanje stečeno na fakultetu u jednoj od najprofitabilnijih industrija na svetu. Eipix Entertainment za sada ima jako poznato ime u sferi Hidden Object Puzzle Adventure igara, a uskoro će ući i na tržište free-to-play igara koje se sa razlogom smatra jednim od najrazvijenijim.

Kuriozitet je da jednu četvrtinu, odnosno preko 50 zaposlenih u Eipixu čine upravo studenti koji su svoje znanje stekli na Fakultetu tehničkih nauka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top