Mobile

Nintendo će izbaciti samo 5 igara sa smart telefone u naredne dve godine

Posted on

Prvi čovek Nintenda Satoru Iwata, konačno je otkrio i neke od detalja u vezi najavljenog izlaska kompanije na tržište igara za smart telefone i tablete.

Nintendo će u periodu od naredne dve godine, zajedno sa japanskom kompanijom DeNA koja ima iskustva u razvoju igara za mobilne platforme, izbaciti na tržište 5 igara. Prilično mali broj za ovako dug vremenski period.

Iwata je ovim povodom istakao da iako broj igara koje planiraju da izdaju za smart uređaje nije velik, planiraju da svaki od tih naslova bude veliki hit. Kompanija do te mere veruje u ove igre, da smatraju da će ovo tržište postati jedan od oslonaca čitave biznis strukture Nintenda. Iwata je želeo da istakne razlike između razvoja igara za njihove prenosne konzole i smart telefone i kako ističe, svi Nintendovi IP-evi dolaze u obzira za ove igre, ali sam poznati IP ne garantuje uspeh na izuzetno konkurentnom i prezasićenom tržištu mobilnih igara. Potrebno je razviti igre iz početka, uzimajući u obzir sve specifičnosti novog tržišta i biznis modela koji na njemu mogu da funkcionišu. Prema njegovim rečima: “Cilj nam je da napravimo veliki uspeh na ovom tržištu, da nije tako, ne bismo ni ulazili na njega”.

Na čelo Nintendove mobilne divizije je postavljen iskusni Hideki Konno koji je do sada bio producent na Mario Kart serijalu. Iwata je takođe istakao i da će prvi Nintendov smartphone naslov izaći do kraja ove godine.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će se kompanija prilagoditi novom tržištu na kome će po prvi put nastupiti. Da podsetimo, ovaj japanski gigant do sada nikada nije izdao ni jednu igru za bilo čiji hardver osim njihovog. Nakon što su poslednjih par godina po prvi put od osnivanja bili “u minusu”, kompanija je ove godine prijavila profit od 350 miliona dolara. Da su spremni da se prilagode novim tržištima kao i da postoji interesovanje publike, govori i uspeh Amiibo figurica, koje su za kratko vreme prodate u preko 10,5 miliona primeraka.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version